Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

14.09.2018 / Zanimivo

Brežice so obiskali člani društva Mladi Evropejci

Deli na FBNatisni

Brežice, 13. september – Podžupanja Občine Brežice Katja Čanžar je v Mestni hiši sprejela skupino študentov iz različnih evropskih držav, združenih v društvo Mladi Evropejci. V Brežice so prišli spoznavati Slovenijo, pritegnila jih je zanimiva ponudba majhnega kraja in potencial občine.

Društvo je bilo ustanovljeno ob 60. obletnici Rimske pogodbe in je namenjeno sodelovanju s slovenskimi, evropskimi in mednarodnimi institucijami ter organizacijami, s katerim želijo spodbuditi evropske vrednote in integracijo v Evropski uniji. Cilj društva je približati Evropo državljanom. S tem namenom si organizacija prizadeva razviti boljše razumevanje evropske ideje.

IMG_4582

Udeleženci sprejema so prisluhnili predstavitvi občine v angleškem jeziku. Po zaključku predstavitve pa so v času za diskusijo postavljali vprašanja in se vključevali z deljenjem razmišljanj. Glede na majhnost občine (v evropskem merilu) so bili pozitivno presenečeni nad višino pridobljenih evropskih sredstev v obdobju od 2005 do 2018, nad pomembnostjo geostrateške lege in možnosti razvoja občine, ki imajo močan potencial. Predsednik društva Mladi Evropejci Aleksandar Dončev je v svoji zahvali podžupanji izrazil zadovoljstvo s ponudbo kraja, sprejemom in pristnostjo ljudi.

IMG_4591

IMG_4592