Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

25.09.2018 / Sporočila za javnost

Evropski teden mobilnosti in Dan brez avtomobila v Brežicah

Deli na FBNatisni

Občina Brežice tudi v letu 2018 sodeluje v Evropskem tednu mobilnosti, letošnji slogan tedna mobilnosti je Združuj in učinkovito potuj. Namen projekta je prebivalcem približati oblike trajnostne mobilnosti in spodbujati hojo, kolesarjenje in uporabo javnega potniškega prometa ter prikazati, da se parkirišča lahko spremenijo v javni prostor, kjer se lahko izvajajo različne aktivnosti. Tako je bil pred Mestno hišo v Brežicah v okviru projekta na dveh parkirnih mestih urejen zeleni kotiček, ki mimoidoče vabi in spodbuja, da si tam lahko odpočijejo in sprostijo.

Ob Dnevu brez avtomobila, ki je potekal v četrtek, 20. septembra, je na zaprtem delu Ceste prvih borcev v mestnem jedru potekal širok nabor pestrih aktivnosti, namenjenih spodbujanju aktivnega in zdravega življenjskega sloga, skrb za okolje, za več gibanja in druženja, uporabo koles, hoje  in uporabo javnih prevoznih sredstev.

ETM 2017

Aktivnosti, med temi so plesne delavnice, jutranjo telovadbo, telovadbo pod vodstvom fizioterapevtke, mini zdravstveni pregled, kolesarski in atletski poligon, risanje, varni vstop in izstop iz avtobusa, ogled električne polnilnice in električnega avtomobila ter delavnico o potresu, so v sodelovanju z organizatorjem Zavodom za šport Brežice in Občino Brežice projektni partnerji  Atletski klub Brežice, Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, Gimnazija Brežice, Integral Brebus Brežice d.o.o., Avto hiša Radanovič, JP Komunala Brežice d.o.o., Plesno društvo IMANI, Policija, Posavski muzej Brežice, Splošna bolnišnica Brežice, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ŠKD Mažoretke Dobova, ZPTM Brežice, Zdravstveni dom Brežice in brežiški predstavniki Šole zdravja – 1000 gibov.

Dan brez avtomobila 2018IMG 4615upan med otroki Ustvarjanje umetnineTek na uliciupan na ulici med otrokiTek z maratoncemMladi kolesarji na poligonuJutranja telovadbaIMG 4616IMG 4602IMG 4620IMG 4621IMG 4629IMG 4640IMG 4633Pravilno vstopanje na avtobusIMG 4637Avto na elektrikoIMG 4665IMG 4671IMG 4697