Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

16.03.2024 / Sporočila za javnost

Na mirnem opozorilnem shodu odločno proti vzpostavitvi azilnega centra

Deli na FBNatisni

V soboto, 16. marca 2024, je v Slovenski vasi potekal miren opozorilni shod, na katerem so udeleženci jasno izrazili nasprotovanje odločitvi Vlade Republike Slovenije o vzpostavitvi dodatnega azilnega centra za migrante na območju Obrežja.

Pri mejnem prehodu Slovenska vas je danes zjutraj potekal mirni opozorilni protestni shod, kjer so občani občine Brežice skupaj s podporniki iz celotne Slovenije in sosednje Hrvaške opozorili na nasprotovanje odločitvi Vlade RS, da na mejnem prehodu Obrežje poleg sprejemno-registracijskega centra vzpostavi še azilni center za migrante.

IMG_20240316_085322

Citiramo izjavo župana Ivana Molana: ''Danes smo občani Občine Brežice na opozorilnem mirnem shodu odločno povedali, da ne dovolimo azilnega centra na območju občine Brežice.

Na tem mestu se kot župan zahvaljujem vsem, ki ste na kulturen in miren način stopili skupaj ter pokazali, da smo enotni.

Posebej sem vesel, da je pri tej odločitvi enotna brežiška politika, tako kot je bila soglasna pri sklepih Občinskega sveta na izredni seji. Danes sta bila v Slovenski vasi poleg mene prisotna podžupana Bogdan Palovšnik in Mojca Florjanič, podžupan Aleksander Gajski pa je bil na službeni poti in nam podporo dajal na daljavo. Prav tako je bilo na shodu veliko svetnikov iz različnih političnih skupin.

Pobudniki shoda so bili prebivalci KS Velika Dolina in KS Jesenice na Dolenjskem, zato sta njihova stališča proti azilnemu centru predstavila tudi predsednik Sveta KS Velika Dolina Fredi Žibert in podpredsednik Sveta KS Jesenice na Dolenjskem Slavko Bizjak.

Hvala KRAJEVNIM SKUPNOSTIM, ki so opozorile na nepremišljeno potezo Vlade, kajti treba je povedati, da je občina Brežice že od leta 2015 najbolj obremenjena z migracijami, hkrati pa solidarna ter humana . Postavitev azilnega doma oziroma centra bi bila enostavno preveč.

Pokazali smo, da v Brežicah znamo stopiti skupaj in enotno nastopiti, ko gre za zaščito naših interesov. Verjamem, da bomo tudi pri naslednjih potezah enotni.''

DSC_7466

DSC_7466-2

DSC_7471

DSC_7471-1

DSC_7471-2

DSC_7472-1

DSC_7478

DSC_7488

DSC_7516

DSC_7526

DSC_7528

DSC_7553-2

Foto: Rok Retelj